‘Ik zou er toch niet te lang mee wachten om dat aan te pakken’

Als vakmensen dat tegen je zeggen, slik je wel even. Begin november lieten we een inspectie uitvoeren door de mensen van Monumentenwacht. Tijdens zo’n inspectie wordt vooral de structuur van het gebouw bekeken. Heel belangrijk voor ons, want voor we écht beginnen verbouwen willen we natuurlijk weten welke structurele problemen er zijn.

Stipt om half tien stonden de inspecteurs voor onze deur. Als ware acrobaten klommen ze doorheen de ramen om op het dak te komen. Zonder angst wandelden ze door dakgoten, onderzochten ze de dakstructuur en controleerden ze de dakleien. We kregen een woordje uitleg over dakmaterialen en hoe het structuurprobleem in het dak nu écht in elkaar zit. Enkele dagen later kregen we een uitgebreid verslag met de werkpunten en een bestand met meer dan 300 foto’s. Een groot deel van de zaken in het verslag wisten we al, maar we ontdekten (helaas) ook heel wat nieuwe dingen. In overleg met de architect hebben we het dak nog verder gestut, maar het is nu echt wel dringend tijd voor actie.

We zijn heel blij dat we deze inspectie hebben laten uitvoeren, omdat we nu bijvoorbeeld heel specifiek offertes zullen kunnen opvragen voor werken aan het dak, nu in kaart is gebracht welke problemen zich waar bevinden. Ook de architect kan nu aan de slag om het structuurprobleem op te lossen, want dat is natuurlijk niet iets wat we zelf gaan doen.

Nu dus aan de slag!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *