Eerste verbouwingen

‘Wanneer willen jullie verhuizen?’ Een vraag die we de eerste weken geregeld kregen. Mijn antwoord tijdens die eerste weken ga ik jullie niet laten lezen, want dat zou enigszins beschamend zijn. Laten we zeggen dat ik had gehoopt dat we al verhuisd waren op dit moment, maar dat de realiteit er een stokje tussen stak. Nu, geen probleem, we moeten niet dringend uit ons huidige appartement. Maar huur betalen terwijl je een lening afbetaald, dat is natuurlijk geen aanrader.

Maar goed, die eerste verbouwingen. Wat een wervelwind. Wie ons volgt op Facebook of Instagram zag al geregeld figuurlijke lijken uit de kast vallen. Of balken met houtworm figuurlijk door het plafond vallen om het een beetje meer in thema te houden. Gelukkig is de mens een flexibel wezen, en passen we ons schema makkelijk aan om problemen op te lossen. Dat is het makkelijke aan veel zelf doen natuurlijk: geen aannemers om te vertellen dat de planning vol zit, dat die afgesproken dag toch niet gaat lukken, of dat een werknemer ziek is geworden.

Maar we kunnen natuurlijk niet alles alleen. De afgelopen weken hebben we beslist met welke architect we in zee gaan. Het was de eerste moeilijke keuze die we moesten maken. Gaan we voor de goedkoopste, of kiezen we een gespecialiseerde, maar fors duurdere architect? Ons budget is helaas niet erg groot, zeker als je naar de grootte van het project kijkt. Toch hebben we besloten om hier niet op te besparen. Een flinke hap uit ons budget dus, maar hopelijk kijken we hier binnen enkele jaren op terug als een goede investering!

Op naar de volgende moeilijke keuzes!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *